NO ESTÀS SOLA

10378242_10202737331659912_3459106284353877548_n

La majoria de les dones diagnosticades de càncer de mama han d’afrontar la intervenció i el tractament, gaire bé, sense ajudes. El diagnòstic suposa un cop molt fort que provoca una situació d’angoixa i estrès. L’operació obliga a  aturar la activitat laboral, familiar, i comporta un canvi d’imatge difícil d’acceptar, (mastectomia, pèrdua dels cabells) etc.

Quan se diagnostica un càncer de mama a una dona, el primer que sent és impotència, desprès por. Què passarà? M’hauran de llevar la mama? Hauré d’estar la resta de vida sense? Suportaré la quimioteràpia? Me cauran els cabells?  No saben on anar, no saben el que han de fer, com serà la seva vida a partir d’ara. Els metges saben el tractament, les operacions i els medicaments que han de donar, però no poden saber mai com es senten, això només ho sap la gent que ha passat per una situació igual.

Es aquí on AUBA pot ajudar. Els hi diuen que la mama es pot reconstruir, poden veure reconstruccions d’altres dones, aprendre com cuidar el cabells, la pell, etc. Les dones que venen a la associació estan en contacte amb altres dones que ja ho han passat o ho estan passant. Algunes fa molt d’anys que ho visqueren i el seu testimoni és molt valuós, altres fa menys i altres estan en tractament. Poden intercanviar opinions, consells, dubtes, resoldre problemes, com per exemple, la compra de la roba interior, de la perruca, de la pròtesis etc.

AUBA compta amb l’ajuda de una psicòloga, una fisioterapeuta, un taller de ioga, i es fan activitats i xerrades sobre temes que poden ajudar, com alimentació sana, vida sexual desprès de l’operació, moviments de relaxació muscular, etc.

Quan poc a poc, la malaltia  es va deixant enrere, i  les visites als metges ja no es fan tan sovint, aquestes dones van recobrant la vida d’abans, els metges  donen l’alta, i ja només s’hi ha d’anar per a les revisions, però així i tot abans de cada revisió, sempre sorgeixen dubtes, temors, i en aquest moment l’ajuda psicològica és molt important. És aquí, on la sanitat ja no hi arriba, on es fa més necessari l’Associació AUBA per seguir recolzant a les dones tot i que ja estiguin curades.

Han passat per AUBA MALLORCA moltes dones.

Una vegada han deixat la malaltia enrere, unes volen oblidar i no tornen, altres ho fan de tan en tant i altres porten un seguiment constant. Sempre és reconfortant poder comptar amb els consells i l’experiència de cadascuna d’elles i només pel fet de que es pugui ajudar a una sola dona, haurà valgut la pena crear AUBA.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!